Szeretettel üdvözöljük Magyarország Madridi Nagykövetségének honlapján!

 

A honlap célja, hogy az Ön segítségére legyen a Spanyolországgal, illetve Magyarországgal kapcsolatos tájékozódásban, gyakorlati, az állampolgárokat leginkább érintő ügyekben felvilágosítást nyújtson, valamint hogy választ adjon a két ország együttműködésére vonatkozó kérdéseire.

A magyar-spanyol kapcsolatok hosszú múltra nyúlnak vissza, politikai, gazdasági és kulturális téren egyaránt. A két ország kapcsolatrendszere a 1999-es NATO-, illetve a 2004-es EU-csatlakozásunkat követően csak tovább erősödött. Mára – a mintegy kétezer kilométeres földrajzi távolság ellenére – a két állam szövetségese és komoly gazdasági partnere egymásnak, a magyar és a spanyol emberek közötti kötelék pedig egyre sokrétűbb. Egyre jobban ismerjük egymást és érdeklődünk is a másik iránt; ezt mutatja többek között a turisták emelkedő száma és a civil szervezetek közötti bővülő kapcsolatok.

Reméljük, hogy honlapunk révén segíthetünk állampolgárainknak, valamint a hazánk iránt érdeklődőknek a tájékozódásban, és ezzel végső soron az országaink közötti kapcsolatokat erősítjük, a spanyolok és magyarok egymás iránti rokonszenvét ösztönözzük.