Családi állapot igazolás

A családi állapot igazolás a kiállításának napján a magyar személyiadat- és lakcímnyilvántartásban a kérelmezőről nyilvántartott adatok alapján kerül kiállításra, a kérelemnek megfelelően spanyol vagy magyar nyelven.

A családi állapot igazolás a konzuli hivatalban előzetes időpontfoglalás alapján személyesen vagy postai úton, illetve tiszteletbeli konzulon keresztül igényelhető. Postai úton történő igénylés esetén a kék tollal kitöltött és aláírt kérelem formanyomtatvány eredeti példányát az útleveléről vagy személyazonosító igazolványáról és lakcímkártyájáról készült másolattal együtt szükséges megküldeni lezárt borítékban a konzuli hivatal címére (Calle Ángel de Diego Roldán 21, 28016 Madrid).

A kiállított okirat átvehető személyesen a konzuli hivatalunkban vagy postai úton. Amennyiben a családi állapot igazolás kézbesítését postai úton igényli, kérjük, hogy a kérelem formanyomtatványon olvashatóan adja meg postacímét, e-mail címét és mobil telefonszámát. Konzuli hivatalunk kizárólag spanyolországi címre postázza ki a dokumentumot.

Amennyiben korábban külföldön kötött házasságát és annak külföldön történt felbontását Magyarországon nem anyakönyveztette, úgy „elvált” családi állapotát nem tudjuk igazolni. Ebben az esetben új házasságkötéséhez először korábbi házasságát és válását kell Hivatalunknál anyakönyveztetnie. Amennyiben még nem szerepel a személyiadat- és lakcímnyilvántartásban, kezdeményeznie kell a személyi adat- és lakcímnyilvántartásba való felvételét, az igazolást csak a felvételt követően tudjuk kiállítani.

A családi állapot igazolás kiállításának díja 30,-EUR. Amennyiben kérelmét postai úton kívánja benyújtani, úgy kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot e-mailen (consulate.mad@mfa.gov.hu), hogy a konzuli díj átutalásához szükséges banki adatokat elküldjük Önnek. A díjat addig ne fizesse be, amíg erre felszólítást nem kap munkatársunktól emailen.

A családi állapot igazolás iránti KÉRELEM ITT letölthető.

Szükséges dokumentumok:
Kitöltött kérelemnyomtatvány
Kérelmező érvényes útlevele vagy személyi igazolványa és lakcímkártyája (másolat)