Hiteles fordítók és tolmácsok listája

Az alábbi listán található hiteles fordítók és tolmácsok magyar és spanyol fordításait a Konzuli Hivatal felülhitelesítése nélkül elfogadják a spanyol hatóságok. Ők a spanyol Külügy-, Európai Uniós és Együttműködési Minisztériumban letett vizsgával rendelkező és a Minisztérium hivatalos fordítók listáján szereplő személyek.

Ezen fordítók és tolmácsok aktualizált listája megtalálható a Spanyol Külügy-, Európai Uniós és Együttműködési Minisztérium honlapján, illetve az alábbi táblázatban: Hiteles fordítók és tolmácsok listája.

Nem hiteles fordítók és tolmácsok listája

A Spanyolországban működő, nem hiteles fordítók és tolmácsok elérhetőségei, akik nem szerepelnek a spanyol Külügy-, Európai Uniós és Együttműködési Minisztérium hivatalos listáján, azaz fordításaikat csak a Konzuli Hivatal felülhitelesítésével fogadják el a spanyol hatóságok, az alábbi táblázatban érhetők el: Nem hiteles fordítók és tolmácsok listája.

További információk:

A listákon szereplő fordítók fordításait Magyarországon nem fogadják el hiteles fordításként, ezért ezekre a Konzuli Hivatal felülhitelesítése szükséges.

Az OFFI Zrt. fordításait a spanyol hatóságok nem fogadják el, az ilyen fordításokat szintén a Konzuli Hivatal felülhitelesítésével kell ellátni.

Felhívjuk továbbá a figyelmet, hogy a listán szereplő fordítók tarifái eltérőek lehetnek, erről a megadott telefonszámokon lehet érdeklődni. A fordítók konzuli információkkal nem tudnak szolgálni, ilyen kérdésekkel a konzuli hivatalt kell megkeresni.

A listán szereplő fordítók és tolmácsok szolgáltatásaiért a Nagykövetség semmilyen felelősséget nem vállal.