Az egyes ügytípusok esetében – a sürgős érdekvédelmi eseteket kivéve - a személyes ügyintézés kizárólag előzetes időpontfoglalás alapján történik.

Időpontot a https://konzinfoidopont.mfa.gov.hu/ weboldalon keresztül szükséges foglalni.

Az időpontot mindig az ügyfél nevére kell foglalni. Így például a gyermek útlevél kérelménél a gyermek nevét kell beírni és egy főt kell kiválasztani, és „Útlevél” ügytípusra kell foglalni időpontot, függetlenül attól, hogy a kérelem benyújtásakor a két szülőnek is jelen kell lennie. Természetesen, ha azonos napon szeretnék a szülők házasságát is anyakönyveztetni, melynél az édesanya neve is változott, akkor arra egy külön időpontot kell foglalni az édesanya férjezett nevére.

Amennyiben például újszülött gyermeke részére szeretne útlevelet és anyakönyvezést intézni, akkor az „Anyakönyvezés+Útlevél” ügytípust kell kiválasztania.

Önálló, külön időpontot kell kérni minden esetben az egymással össze nem függő ügyek intézésére.

Kérjük, hogy az időpont visszaigazolását tartalmazó visszaigazolást vagy e-mailt hozza magával.

FIGYELEM! Minden ügyfél egy adott ügyre csak egy időpontot foglalhat.

Kérjük, hogy időpontfoglalás előtt olvassa el a honlapunkon található tájékoztatót az adott ügyre vonatkozóan és a személyes ügyintézésre szíveskedjen minden szükséges dokumentumot magával hozni.

Kérjük, hogy időpontfoglalással kapcsolatos és egyéb megkereséseikkel elsősorban e-mailben (consulate.mad@mfa.gov.hu) forduljanak konzuli hivatalunkhoz. Tájékoztatjuk, hogy ügyfélfogadási időben a munkatársaknak nem áll módjukban telefonon tájékoztatást adni, mert az nagyon lelassítaná az ügyintézést.

Kérjük, hogy előzetesen kitöltött dokumentumokkal, illetve előkészített anyagokkal érkezzen, érvényes fényképes személyazonosító igazolványát (útlevél, személyi igazolvány) minden esetben hozza magával.

Kérjük, hogy a megjelölt időpontra pontosan jelenjen meg. Felhívjuk a figyelmet, hogy azokat az ügyfeleket, akik az előre lefoglalt időpontjukat lekésik, csak az időben érkezett ügyfelek után tudjuk fogadni. Amennyiben az adott napon a konzulátuson nincs szabad kapacitás új időpontot kell foglalnia.