A magyar állampolgárok érvényes útlevelükkel vagy személyi igazolványukkal léphetnek be Spanyolország területére. 

Spanyolország területére bármilyen típusú személyi igazolvánnyal be lehet lépni, előfordulhat azonban, hogy a régi típusú, főleg elhasznált, megrongálódott kiskönyv alakú személyi igazolványokat nem fogadják el a spanyol hatóságok.

A Konzinfo Utazom mobilalkalmazás segítséget nyújt a külföldi utazásra történő felkészülésében, naprakész tájékoztatást ad úticéljáról, a magyar külképviseletek elérhetőségéről, valamint értesítést küld válsághelyzet esetén. 

További információ és az alkalmazás letöltése az alábbi linkre kattintva érhető el:

https://konzinfo.mfa.gov.hu/kozerdeku-informaciok/kulgazdasagi-es-kulugyminiszterium-konzinfo-utazom-mobil-alkalmazasa

Tartós spanyolországi tartózkodás, vagy letelepedés esetén ezért javasolt az útlevél, vagy az új kártyalapú személyi igazolvány használata.

A Spanyolországba utazó magyar állampolgárokat kérjük, utazás előtt váltsák ki az ún. Európai Egészségbiztosítási Kártyát. Az E-111-es nyomtatványt ugyanis 2005. november 1-jétől az Európai Egészségbiztosítási Kártya váltotta fel. A Kártya alapján ugyanazok az ellátások nyújtandók, mint az E111 jelű nyomtatvány esetében. Spanyolországban a magyar egészségbiztosítás terhére vehetők igénybe azok az egészségügyi szolgáltatások, amelyek Spanyolországban való átmeneti tartózkodás során orvosilag szükségessé válnak. A szolgáltatás orvosilag szükséges jellegét a kezelőorvos bírálja el. Ennek megfelelően a Kártyával olyan spanyol egészségügyi szolgáltatóhoz kell fordulni, amelyik közvetlen szerződéses kapcsolatban áll Magyarország társadalombiztosítási/egészségbiztosítási szervével. Az egészségügyi szolgáltatónak úgy kell ellátnia a magyar biztosítottat, mintha az adott tagállamban lenne biztosított.
További információkat ld.: http://www.neak.gov.hu/

Utazások esetén javasoljuk továbbá utazási baleset- és poggyászbiztosítás megkötését is.

Ha személyautóval érkezik, kérjük, utazás előtt szíveskedjenek ellenőrizni, hogy a gépjármű összes hivatalos dokumentuma rendelkezésre álljon.