A Spanyolország és Magyarország között jelenleg egyedüli légitársaságként menetrendszerinti járatokat üzemeltető Wizzair március 24-i bejelentése szerint felfüggesztették Budapest és az alábbi spanyolországi városok közötti légijáratok működését: Málaga, Alicante és Castellón.

Tenerife esetében március 27-én indul még egy járat, ami az utolsó közvetlen járat Magyarországra a Kanári-szigetekről – tisztelettel javasoljuk, hogy a szigetekről még hazatérni kívánó magyar állampolgárok haladéktalanul gondoskodjanak hazajutásukat lehetővé tevő repülőjegy beszerzéséről.

Az Ibériai-félsziget és Magyarország közötti közvetlen légi összeköttetést a következő napokban egyedül a Wizzair Barcelona-Budapest járata biztosítja, azonban a korábbi, napi rendszerességű járatokhoz képest csupán keddi, csütörtöki és szombati napokon üzemel. Az ország szárazföldi területéről hazatérni kívánó magyarok még ezt a lehetőséget tudják igénybe venni a hazajutásra.

Felmerülő kérdés esetén nagykövetségünk továbbra is áll rendelkezésre a madrid.consulado@gmail.com konzulátusi emailcímen és a +34 91 413 98 50-es telefonszámon.