Rendszeresen feltűnnek a magyarországi munkaerőpiacon jól jövedelmező spanyolországi mezőgazdasági idénymunkát ígérő olyan „munkaközvetítő cégek”, melyek magyar állampolgárok rászorultságát kihasználva csábítják (általában narancsszedésre) a magyar állampolgárokat. Sok esetben a munkavállalót kiérkezése után sorra érik a kellemetlen meglepetések: 

  • nincs biztos munka, mindenki magának kell megkeresse a lehetőséget, ugyanis a közvetítő mögött nincs valós cég; 
  • az esetleges munkalehetőségről, illetve a helyszínre történő eljutásról – amit sok esetben mindenkinek magának kell megszerveznie – csak spanyolul adnak felvilágosítást, így nyelvtudás és helyismeret hiányában ez lehetetlen; 
  • a szállás nem olyan, mint amit ígértek; 
  • az ígértnél több órát kell dolgozni; 
  • a munkakörülmények rosszabbak az otthoninál, a beígértnél. 

A legkellemetlenebb meglepetéssel a becsapott munkavállaló általában az első hónap elteltével szembesül azután, hogy a Magyarországról magával hozott megtakarított pénzét már felélte: nevezetesen, hogy a beígért járandóságának csak töredékét kapja meg fizetésként.

Mivel egy diplomáciai képviselet mozgástere igen korlátozott a hasonló módon bajba jutott magyar állampolgárok problémájának orvoslásában, fokozottan javasoljuk, hogy mielőtt spanyolországi mezőgazdasági idénymunkát vállalnának, alaposan tájékozódjanak a munkavállalás és a munkáltató körülményeiről. Javasoljuk, hogy

1.) Képviseleteinken keresztül ellenőriztesse le, hogy a munkát ajánló spanyol cég valóban létezik-e. Minden spanyolországi vállalat megalapításakor rendelkezik adószámmal (spanyolul: NIF), ez alapján le tudjuk ellenőrizni, hogy valós cégről van-e szó.

2.) Csak érvényes, még Magyarországon megkötött munkaszerződéssel induljon útnak. Amennyiben nem beszél spanyolul, úgy spanyol nyelven írt szerződést ne írjon alá. Ha lehet, csak magyar nyelvű dokumentumot írjon alá.

3.) A lehetőségek szerint maximálisan bizonyosodjon meg a lakhatási feltételekről (pl., hogy a lakbér címén nem vonják-e le automatikusan a fizetésének felét, kétharmadát). Ugyanez igaz az étkezési költségekre, valamint a szállásról a munkahelyre történő eljutás költségeire is.

4.) Kell-e és ha igen, mikor kell közvetítői járulékot fizetni a munkaközvetítőnek? Ha előre kell és Öntől kérik, hogy fizesse ki, akkor nem biztos, hogy jó szándékú a közvetítő. Közvetítői díjat ugyanis a nemzetközi szokások szerint a munkaadó fizet a munkaközvetítőnek a munkaerő toborzásáért „cserébe”.

5.) Mennyi időre szól a szerződés és mikor van fizetés? Igyekezzen úgy megállapodni, hogy a munkabér minél gyakoribb (hetes, vagy kéthetes) turnusokban kerüljön kifizetésre! Így elkerülheti, hogy hosszú ideig hitelben – jobban mondva ingyen – dolgoztassák.

6.) Csak úgy induljon útnak, hogy a Magyarországra történő visszautazásának feltételeiről pénztartalék formájában előzetesen gondoskodik! Az előre megvásárolt repülőjegy nem segít, mert előfordulhat, hogy baj esetén azonnal utazni kell, és nincs mód arra, hogy várjon a gépe majdani indulásának napjáig.

7.) Ismerősei, vagy a Nemzeti Munkaügyi Hivatal révén tájékozódjon a közvetítőről és kérjen referenciát!

8.) Ne készpénzt, hanem bankkártyát használjon, illetve tartson magánál.

9.) Otthon ne égessen fel mindent maga mögött. Ne adja el házát, autóját annak érdekében, hogy ki tudja fizetni az utazást, a kinn tartózkodás első hónapjainak költségeit.

10.) Utazási okmányait ne adja oda a munkaadónak. Ugyanis gyakran előfordul, hogy mondvacsinált indokkal elkérik azokat a munkaszervezők (általában adminisztrációs procedúrára hivatkozva), ezzel is magukhoz láncolva a már amúgy is kiszolgáltatott, becsapott munkavállalót.

11.) Javasoljuk, hogy a spanyol nyelvvel legalább alapfokon ismerkedjen meg, mivel Spanyolországban még a nagyvárosokban is igen kevesen beszélnek idegen nyelveket (még az angolt, vagy németet sem).

12.) Iratairól készítsen fénymásolatot  és csak azokat tartsa magánál!

A fenti kérdések magyarországi munkavállalás során sokkal kisebb súllyal esnek latba, mint külföldön. Idegen nyelvi és kulturális környezetben az ember sokkal inkább ki van szolgáltatva a szervezőkkel együttműködő lelkiismeretlen munkaadóknak. A körültekintő eljárás azért is nagyon fontos, mert a madridi nagykövetségnek, illetve a barcelonai főkonzulátusnak (és egyetlen magyar külképviseletnek) sincs arra anyagi kerete, hogy baj esetén finanszírozza a kinn rekedt, becsapott munkavállaló honfitársaink csoportjainak hazautazását.

Amennyiben mégis bajba jutott és „munkáltatója” cserbenhagyta, a következőkben tudunk segíteni:

  • Kapcsolatfelvétel az otthon maradt rokonokkal, barátokkal. 
  • Pénzátutalás megszervezése, tájékoztatás. 
  • Útiokmányainak pótlása – amennyiben azokat elvette a munkaadó megőrzésre, vagy további ügyintézésre. 
  • Telefonálási lehetőség.