Hatósági erkölcsi bizonyítvány

A hatósági erkölcsi bizonyítvány a magyar bűnügyi nyilvántartásokban tárolt adatok igazolására szolgál, érvényességi ideje a kiállítástól számított 90 nap. Az erkölcsi bizonyítvány iránti kérelem formanyomtatvány az alábbi linkről tölthető le: https://konzinfo.mfa.gov.hu/konzuli-szolgaltatas/nyomtatvanyok

A kérelem megfelelő mezőinek kitöltésével ki lehet választani, hogy pontosan milyen adattartalmú bizonyítvány kerüljön kiállításra. Az erkölcsi bizonyítvány a kérelmezőre vonatkozó alábbi tények igazolását tartalmazhatja: 1. büntetlen előéletű; 2. nem áll közügyektől eltiltás hatálya alatt; 3. nem áll foglalkozástól eltiltás hatálya alatt vagy valamely foglalkozástól eltiltás hatálya alatt áll.

Az erkölcsi bizonyítvány előzetes időpontfoglalás alapján személyesen, vagy postai úton igényelhető a konzuli hivatalban. Postai úton történő igénylés esetén a kék tollal kitöltött és aláírt kérelem formanyomtatvány eredeti példányát az útleveléről vagy személyazonosító igazolványáról készült másolattal együtt szükséges megküldeni lezárt borítékban a konzuli hivatal címére (Calle Ángel de Diego Roldán 21, 28016 Madrid). Az eljárás általában 1-2 hetet vesz igénybe.

Kérjük az adatlapokat a magyar nyelv szabályai szerint (nevek: (1.) vezetéknév, (2.) keresztnév, dátumok: év, hó, nap + ékezetek) szíveskedjen nyomtatott betűkkel kitölteni.

Az okirat magyar nyelven kerül kiállításra. Az okiratól spanyol, illetve angol nyelven kérhető hiteles fordítás. A fordítás iránti igényt a kérelem benyújtásával egyidejűleg szükséges jelezni a nyelv megjelölésével. Az erkölcsi bizonyítvány beszerzésének költsége fordítás nélkül 40 EUR, fordítással 85 EUR.

Amennyiben az erkölcsi bizonyítvány kézbesítését postai úton igényli, kérjük, hogy egy kísérőlevélben olvashatóan adja meg postacímét, e-mail címét és mobil telefonszámát. Konzuli hivatalunk kizárólag spanyolországi címre postázza ki a dokumentumot.

Szükséges dokumentumok:
Kitöltött kérelemnyomtatvány
Kérelmező érvényes útlevele vagy személyi igazolványa (másolat)